Meet the Artist | CONNECTION / INTERACTION :: Body painting performance με την Ελισάβετ ΠέτρουΗ Myrό Gallery σας προσκαλεί  να παρακολουθήσετε μία επίδειξη bodypainting με την Ελισάβετ Πέτρου, στο πλαίσιο του τριήμερου project Meet the Artist 2014, την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 19.00 το απόγευμα, στην κεντρική της αίθουσα. H δράση έχει διακριτικό τίτλο “CONNECTION / INTERACTION”. Η καλλιτέχνις δηλώνει για την δράση:  “Χρησιμοποιώντας την τέχνη του body painting ως μέσω εικαστικής έκφρασης και εφαρμόζοντας την πάνω σε ανθρώπινο σώμα, θα προσπαθήσω να δημιουργήσω δύο ζωντανά έργα τέχνης ενώπιον του κοινού. Συγκεκριμένα, εμπνεόμενη από τα σχήματα του γαλλικού κυβισμού, τις φόρμες του ιταλικού φουτουρισμού αλλά και σουρεαλιστικά σχέδια, θέλω να πετύχω ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα το οποίο θα λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό αποσκοπώντας, αφενός στη άμεση επαφή τέχνης και ανθρώπου, αφετέρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ίδιων των έργων τέχνης”. Η δράση θα διαρκέσει 2 ώρες περίπου και η είσοδος τόσο για την παρακολούθηση της δράσης, όσο και για το τριήμερο event είναι ελεύθερη για όλους.


 


Σύντομο βιογραφικό
Η Ελισάβετ Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, φοίτησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στην συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια με καταξιωμένους make-up artists  (beauty make-up με τον Γ. Μαρκετάκη και Γ. Κεραμίδα και Special Εffects με τους αδελφούς Αλαχούζους). Συμμετείχε στην ομάδα του make-up στην εβδομάδα μόδας (x-clusive designers Athens week spring/summer 2012), ως make-up artist σε ταινίες μικρού μήκους(“η υιοθεσια” του Χρήστου Βενατσάνου και “boy story” του Θανάση Αγγελόπουλου),σε θεατρικές παραστάσεις (Μήδεια και Ιάσονας, στο Θεατρο Καισαριανής), σε φωτογραφήσεις μόδας με γνωστούς φωτογράφους (Κatja Κat, Σπύρος Αγιαννίτης, Georgina Staikou, Χαρούλα Σταματιάδου, κ.α.) και σε video clips καλλιτεχνών. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο bodypainting  σε events των καταστημάτων Sephora και σε θεματικά events και fashion shows διαφόρων clubs, ενώ το 2013 συνεργάστηκε με τον ζωγράφο Νικό Βαβατση συνδυάζοντας τις εικαστικές τέχνες με το μακιγιάζ.

Σχετικά με το Meet the Artist

To project "Meet the Artist" είναι βραχεία έκθεση τριών ημερών  που λαμβάνει χώρα για τρεις ημέρες, στους χώρους της Myrό Gallery στην Θεσσαλονίκη, 27, 28 & 29 Μαρτίου 2014, στόχος της οποίας είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς – καλλιτέχνες.  Στην διάρκεια του τριημέρου η γκαλερί θα είναι ανοικτή στο κοινό 12.00 – 22.00. Στο πλαίσιο του project η γκαλερί παραχωρεί έναν προσυμφωνημένο χώρο σε καλλιτέχνες και ομάδες εικαστικών καλλιτεχνών, ώστε να εκθέσουν ό,τι και όπως επιθυμούν, να διαχειριστούν μόνοι τους την σχέση τους με το φιλότεχνο κοινό, να μιλήσουν με τους επισκέπτες, να κάνουν  νέες γνωριμίες και εγκαινιάσουν σχέσεις. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον καλλιτέχνη να έρθει σε άμεση επαφή με το κοινό, να τεκμηριώσει τις δημιουργίες του με την δική του ματιά, και εγκαθιδρύσει μονιμότερες σχέσεις με το κοινό του ή/και να διαχειριστεί καλύτερα τις υπάρχουσες. Από την άλλη μεριά, δίνεται η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της πόλης να κατανοήσει καλύτερα την δημιουργία και την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου, αλλά και να επιδιώξει την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον καλλιτέχνη.  Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν ζωγραφική, σχέδιο, digital art, γλυπτά, εγκαταστάσεις, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο, κεραμικά, χαρακτικά, comics, design, επιτοίχια, φωτογραφία, ενώ, τόσο στα εγκαίνια, όσο και σε όλη την διάρκεια του οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί και στην διάθεση των επισκεπτών για συζήτηση, ξενάγηση στην τέχνη τους και αλληλεπίδραση, όπως και πληροφορίες για τον τρόπο απόκτησης έργων, καθώς σε αυτό το project η γκαλερί δεν αναλαμβάνει ρόλο πωλητή, και, οι επισκέπτες μπορούν να διαπραγματευτούν ελεύθερα την απόκτηση ενός έργου αποκλειστικά και μόνον με τον δημιουργό του!

No comments:

Post a Comment