Η πρώτη παραλαβή των μαρμάρων και η τοποθέτηση τους

ΤΗΝ Μ. Πέμπτη παραλάβαμε τους πρώτους 33 όγκους εκλεκτού μαρμάρου από την Θάσο στο Antiques House, και, αυτή την παραλαβή, καθώς και τις συνεννοήσεις μεταξύ τεχνιτών και γλυπτών, είναι που απεικονίζουν οι φωτογραφίες. Μπορεί η παραλαβή να ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά δεν ήταν η εκκίνηση του φιλόδοξου project μας. Με την πρωτοβουλία του Σταύρου Μυρωνίδη και την πολύτιμη βοήθεια πολλών συνεργατών, το σχέδιο μας μπήκε σε εφαρμογή περίπου τρεις μήνες νωρίτερα. Antiques House & Myrό Gallery βάζουμε μπροστά ένα μία από τις πιο φιλόδοξες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ποτέ ιδιώτης στην “βασίλισσα των τεχνών” -την ΓΛΥΠΤΙΚΗ- με τον βασιλιά της αρχαιότερης κλασσικής ελληνικής τέχνης, το ΜΑΡΜΑΡΟ. 

Οι όγκοι που έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, 10/5/2013, ξεπερνούν τους 100, και σύντομα αυτό το νούμερο θα διπλασιαστεί. Σχετικά με το διαρκές project μας και την πρωτοβουλία για ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής -με έμφαση στο μάρμαρο- στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Δείτε στις φωτογραφίες την υποδοχή των πρώτων όγκων και παρακολουθήστε -καθώς θα κατεβαίνετε προς τα κάτω- πως στήνεται καθένας ξεχωριστά ώστε να δουλευτεί από τον γλύπτη. Λάβετε υπόψη σας ότι κάθε όγκος ζυγίζει από μερικές εκατοντάδες κιλά, μέχρι μερικούς τόνους. Αναλογιστείτε επίσης, ότι, στην διάρκεια της κατασκευής του γλυπτού, ο κάθε όγκος θα απαιτηθεί να γυρίσει, αρκετές φορές. Οι γερανοί και τα "κλάρκ" θα γίνουν μόνοι μας σύντροφοι τους επόμενους μήνες, εκτός βεβαίως από τους γλύπτες που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε. 

No comments:

Post a Comment