Ατομική έκθεση του χαράκτη Γιάννη ΜονογυιούΗ Myrό Gallery έχει την χαρά να φιλοξενεί ατομική έκθεση χαρακτικών του Γιάννη Μονογυιού στον χώρο Project Room και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 20.00. Ο καλλιτέχνης δήλωσε με αφορμή την έκθεση του:

Αξίες που καταστρέφονται, άνθρωποι που ζουν ανάμεσα στην αδιαφορία  και την υπερκατανάλωση, οι φούσκες των ονείρων που σκάνε με μεγάλο θόρυβο, ο άνθρωπος πίθηκος που επιστρέφει θριαμβευτής και δείχνει τα δόντια του. Μια κρίση του πολιτισμικού μοντέλου. Προσπαθώ να ανασύρω από το κοινό εσωτερικό μας, φυλαχτά, μαγικά χαϊμαλιά,  αποτροπαϊκά σύμβολα, με τελετουργία να τα τυπώσω και να τα κολλήσω στους τοίχους της σύγχρονης σπηλιάς μου: για προστασία. Να πάω πιο βαθιά μέσα στη Γή, στον κόσμο κάτω από τον κόσμο, να ανασύρω μνήμες που λένε ότι η γέννηση και ο θάνατος, η αλλαγή και η μεταμόρφωση είναι η ουσία της ύπαρξης μας. Ξαναγυρνώ στο πρώτο αποτύπωμα της κόκκινης παλάμης. Τι έφταιξε; Έρχομαι στο σήμερα. Γύρω μου ένας ποταμός καταιγιστικών εντυπώσεων, με περιορίζει πάνω σε μια λούπα κυκλικής ακτής. Τα πάντα γύρω είναι μια οθόνη τηλεόρασης, για μια ζωή που με καλεί με χίλιες φωνές πλάνης, - μα δεν υπάρχει κατάρτι σωτηρίας. Θα αποδράσω λοιπόν με ένα χάρτινο καράβι με μορφές τυπωμένες, με σύμβολα, με χάρτες και αναγνώσματα για την περίοδο του ταξιδιού. Έχω ήδη αρχίσει να τα φτιάχνω”.


Βιογραφικό του καλλιτέχνη διαβάζετε ΕΔΩ

Εγκαίνια: Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 25 Απριλίου – 11 Μαΐου 2013
Τόπος: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου
Μέρες / Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00. Επίσης δέχεται επισκέψεις κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (2310269187) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, σε όλη την διάρκεια των εκθέσεων της.

No comments:

Post a Comment