Χώρος "Πωλητήριο" | Ειρήνη ΜπάκαΗ Myrό Gallery σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση έργων μικρού σχήματος της ζωγράφου Ειρήνης  Μπάκα που θα λάβει χώρα στον χώρο "Πωλητήριο" της γκαλερί. Η Ειρήνη Μπάκα φτιάχνει πρωτότυπα ‘puzzle’ μικρών διαστάσεων σε χαρτί πειραματιζόμενη με ετερόκλητα υλικά όπως ακρυλικά, μελάνια, μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, κλωστές, πλαστικές σακούλες, διαφάνειες, καθώς και λινόλεουμ για τυπώματα. Ταξιδιωτικές αναμνήσεις και προσωπικά βιώματα εμπλέκονται με εικόνες της καθημερινότητας οι οποίες ξεφεύγοντας από την εφήμερη διάστασή τους καταλήγουν σε μια τρυφερή αφήγηση. Η σουρεαλιστικής τους σύνθεση πάνω στο χαρτί λειτουργεί σαν ένα ημερολόγιο που τη βοηθά να ορίσει το χρόνο και το χώρο. Προσκαλεί λοιπόν το θεατή να τοποθετήσει τα κομμάτια του puzzle όπως αυτός νομίζει τοποθετώντας τα στο δικό του χωροχρόνο δίνοντας τη δική του ερμηνεία στη λύση του αινίγματος.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ειρήνη Μπάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Το 2004 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. ,όπου μαθήτευσε στα εργαστήρια των Βαγγέλη Δημητρέα και  Γιάννη Φωκά . Έλαβε υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για την επίδοσή της στο 1ο και 3ο έτος και έπαινο σε διεθνή καλλιτεχνική συνάντηση σύγχρονης τέχνης. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ,της  Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και  του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πάνω από 20 ομαδικές.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 25 Απριλίου – 11 Μαΐου 2013
Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου
Μέρες / Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00. Επίσης δέχεται επισκέψεις κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (2310269187) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, σε όλη την διάρκεια των εκθέσεων της.

No comments:

Post a Comment