Εκθέσεις & projects Μαρτίου - ΑπριλίουΑναδρομική Λάζαρου Πάντου "Ορώ 3"
H γκαλερί Μyrό εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00 την αναδρομική έκθεση στο έργο του Λάζαρου Πάντου με τίτλο "Ορώ 3", μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί ολοκληρωμένη θεώρηση της πορείας του γνωστού εικαστικού δημιουργού. Το έργο του Λάζαρου Πάντου είναι εξαιρετικά πολυσχιδές και ποικίλο, τόσο ως προς τα θέματα όσο και ως προς τις σπουδές και τα υλικά, ενώ, παρόλα αυτά, η γραφή του παραμένει αναγνωρίσιμη. Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν άνω των 40 έργων σε διακριτές κατηγορίες με βάση το ύφος, που καλύπτουν όλη την εργογραφία του καλλιτέχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα εκτεθούν και έργα του καλλιτέχνη που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ άλλοτε, αν και αποτελούν παλιότερες δημιουργίες του. Τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση ανήκουν σε επτά διακριτές σειρές έργων του. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Επέκταση με δύο νέους χώρους
Επιπλέον, την ίδια μέρα, την Πέμπτη 22 Μαρτίου στι 20.00, θα εγκαινιάσουμε την λειτουργία δύο διακριτών χώρων της γκαλερί που στο εξής θα φιλοξενήσουν πολλά ενδιαφέροντα projects, παράλληλα με την λειτουργία του κυρίως χώρου. Πρόκειται για τους διακριτούς χώρους της "Κόγχης" και το "Project Room". Έτσι, στο εξής, στην Κύρια Αίθουσα της γκαλερί θα φιλοξενούνται ομαδικές εκθέσεις ή ατομικές εγκαθιδρυμένων δημιουργών, στο Project Room θα φιλοξενούνται ατομικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών που η γκαλερί θέλει να παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης, και στον χώρο της "Κόγχης" θα φιλοξενούνται ανεξάρτητα projects, εγκαταστάσεις και εκθέσεις εικαστικού αντικειμένου.

Myrό Project Room | Ατομική έκθεση της Εμιλίας Ξανθοπούλου
Η γκαλερί Myrό σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Εμιλίας Ξανθοπούλου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00.  Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου, φιλοξενηθεί στο Project Room της γκαλερί, με την επιμέλεια του Πάρη Καπράλου.  Η δουλειά της ζωγράφου αποτελείται κατά κύριο λόγο από σειρές πορτρέτων που ξεχωρίζουν από τη χρήση του χρώματος, την εκφραστικότητα και τις πολαπλές αναγνώσεις που προσφέρουν. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩMyrό Κόγχη | Γεωργία Τρούλη :: "Απορρόφηση" & "Διάκριση"


Η γκαλερί Myrό παρουσιάζει στον νεότευκτο χώρο της "Κόγχης" δύο ολοκληρωμένες σειρές έργων της Γεωργίας Τρούλη, με τίτλους "Απορρόφηση" & "Διάκριση", μαζί με άλλα 20 σχέδια της, έκθεση η οποία επίσης, θα διαρκέσει από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι δύο σειρές σχεδίων δημιουργούν έναν διάλογο μεταξύ ανεικονικής & παραστατικής τέχνης, ξεναγώντας μας σε ένα παράλληλο σημειολογικό σύμπαν.
Η Γεωργία Τρούλη κατάγεται από την Κρήτη και ζει στην Θεσσαλονίκη. Μετά από σπουδές σε επαγγέλματα Υγείας τελείωσε το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου ενώ σήμερα συνεχίζει να σπουδάζει στο τέταρτο έτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του καθ. Κυριάκου Μορταράκου. Παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης και δημοσιεύει σε έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά λογοτεχνίας. Κατά καιρούς γράφει κείμενα για εκθέσεις άλλων καλλιτεχνών. Η ίδια έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο τμήμα της δουλειάς της που παρουσιάζουμε η καλλιτέχνις κινείται στο φάσμα του ελάχιστου χρώματος -τείνοντας στην διχρωμία-αλλά και της ελάχιστης φόρμας. Η ίδια επισήμανε για την δουλειά της ότι επιθυμεί να αποδώσει με τρόπο περισσότερο εγκεφαλικό την σημειωτική μιας ροής και απορρόφησης των υλικών (μελάνη και σμάλτο) πάνω σε επιφάνειες υδρόφιλες και εξαιρετικά ευαίσθητες.Με ποιητική διάθεση και με λανθάνουσα ειρωνεία υπονοεί συμπλέγματα μορφών καθώς και ασαφή οριοθέτηση φάσματος, εμμένοντας περισσότερο στην ενέργεια της απορρόφησης.

Τα υλικά των συγκεκριμένων έργων - επιφάνειες αλλά και εργαλεία ενστάλαξης- προέρχονται εν πολλοίς από χώρο εργαστηρίου αιμοδοσίας. Ετσι λοιπόν, άλλοτε ακροθίγει, με ειδικό πουάρ που εμπεριέχει μελάνη,το εξαιρετικά ευαίσθητο σχεδόν διάφανο χαρτί προσπαθώντας να αποδώσει ή να υπονοήσει και άλλοτε αφήνεται στην ίδια την διαδικασία της απορρόφησης του σμάλτου χωρίς να την ενδιαφέρει να ελέγξει την αυτονόητη ροή.

No comments:

Post a Comment