Δελτίο Τύπου | Αφροδίτη Μπούτου & Γιώργος Τεφλιούδης

Θεσσαλονίκη, 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο γλύπτης Θανάσης Πάλλας προτείνει στην γκαλερί Myrό την Αφροδίτη Μπούτου & τον Γιώργο Τεφλιούδη, οι οποίοι θα συνεκθέσουν στον χώρο Myrό Vitrina. Η συγκατοίκηση αποτελείται από πορταίτα του Γιώργου Τεφλιούδη & από γλυπτικό έργο της Αφροδίτης Μπούτου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου.

Μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, στον συγκεκριμένο χώρο, θα προβληθούν έργα, εγκαταστάσεις κλπ. πλήθους καλλιτεχνών, με εκθέσεις μικρής χρονικής διάρκειας, στο πλαίσιο πρωτότυπου project που πρότεινε στην γκαλερί ο γλύπτης Θανάσης Πάλλας.

Ο Γιώργος Τεφλιούδης επισημαίνει αναφορικά με τα έργα της σειράς "Ταυτότητες" που εκθέτει: "Στη σειρά «Ταυτότητες», η σύνθεση, η τοποθέτηση του θέματος και το format των σχεδίων, θυμίζουν φωτογραφίες ταυτότητας. Όμως σε αντίθεση με τις φωτογραφίες ταυτοτήτων, ζητούμενο δεν είναι μια ογκοπλαστική, μορφολογική ανάλυση των χαρακτηριστικών και ταυτοποίηση των προσώπων σύμφωνα μ'αυτά, αλλά η αποτύπωση μιας εσωτερικής ταυτότητας".

Η Αφροδίτη Μπούτου γράφει για το έργο της: "Κεντρικός άξονας του έργου είναι η σχέση του ατόμου με τον εαυτό του. Αποτυπώνω τον άνθρωπο στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν στρέφεται μέσα του και έρχεται αντιμέτωπος με όσα συνήθως αποφεύγει. Το κουτί-κύβος, είναι ο προσωπικός χώρος, τα όρια που θέτει ο καθένας για να προστατευτεί, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλές καταφύγιο ή ένα εγκλωβιστικό κελί.

Σύντομο Βιογραφικό

H Αφροδίτη Μπούτου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.  Το 2000  αποφοίτησε από το Τμήμα Διακοσμητικής, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΤΕΙ Αθήνας και το 2011 αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Κ. Κατζουράκη. Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης βρίσκετε εδώ:
Boutou&Teflioudis

No comments:

Post a Comment