Νέα Ελληνική Χαρακτική 1 | Βιογραφικό Σημείωμα :: Χαρά Δημακάκου

Η Χαρά Δημακάκου γεννήθηκε και κατοικεί στο Κερατσίνι. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Σπουδών της Εκπαίδευσης. Με τις εικαστικές  τέχνες ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με τη Χαρακτική.  Επίσης, έχει παρακολουθήσει  κύκλους μαθημάτων γλυπτικής και φωτογραφίας, καθώς και υφαντικής.
Στα αρχικά της βήματα δάσκαλός της ήταν ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης, ενώ στη χαρακτική τέχνη τη μύησε η ζωγράφος-χαράκτρια  Τζένη Μαρκάκη.  Από το 2010 μέχρι σήμερα παρακολουθεί τα μαθήματα του Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας –Ρέντη που λειτουργεί σε συνεργασία με το  Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με δασκάλους την Τζένη Μαρκάκη και τη χαράκτρια Ρένα Ανούση.
Ενταγμένη στις φόρμες του αφαιρετικού και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού σχεδιάζει  κύκλους ιδεών στα έργα της που πηγάζουν μέσα από την αδρότητα της γραμμής στη χάραξη. Ασχολούμενη κυρίως με την ξυλογραφία [Ξύλο: σκληρή ουσία που βρίσκεται κάτω από το φλοιό των δέντρων και μερικών θάμνων και σχηματίζει τον κορμό, τα κλαδιά και τις ρίζες]   την απασχολεί   η ‘σχεδιαστική χειρονομία’  η οποία γίνεται μέσο έκφρασης και ελευθερίας των βαθύτερων συναισθημάτων και σκέψεών της!

No comments:

Post a Comment