Myrό Gallery | Κόγχη :: Γεωργία Γρηγοριάδου

Δελτίο Τύπου

Η γκαλερί Myrό παρουσιάζει στον χώρο “Κόγχη” έκθεση χαρακτικών έργων της εικαστικού Γεωργίας Γρηγοριάδου, που θα εγκαινιαστεί τη Πέμπτη 12 Απριλίου στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα, μέχρι τις 12 Ιουνίου. Η καλλιτέχνης σημειώνει για το έργο της:

Δημιουργώ από τότε που με θυμάμαι (π.χ. ντύνοντας μια κούκλα με φόρεμα χαρτοπετσέτας ή πλέκοντας τες με το τσιγκελάκι καπέλα). Ήταν πάντα αυτό το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας, που έβρισκα ελκυστική από παιδί. Σαν παιχνίδι δίχως όρους ή καλύτερα με τους δικούς μου όρους. Μια κατάδυση στον δικό μου φανταστικό κόσμο, δημιουργώντας για να έχω. Αργότερα, ασχολήθηκα με το βιτρώ και με την κατασκευή κούκλας κουκλοθεάτρου.

Στην περιπέτεια της χαρακτικής μπήκα αργότερα, εκεί κάπου στο 2005. Η χαρακτική με οδήγησε σε έναν άλλο εκφραστικό κόσμο κυρίως γιατί είναι ένας συνδυασμός τέχνης και τεχνικής, με απεριόριστες δυνατότητες και τεχνικές, που θέλει προσήλωση και πειθαρχία. Γιατί κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο -αλλά και ωραίο, ειδικά όταν σε βγάλει σε μια άλλη διαδρομή. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τον προορισμό. Γιατί η έκπληξη σε περιμένει πάντα στο τέλος της διαδρομής. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα έχει πάντα κάτι από τη γοητεία του άγνωστου. Και κυρίως επειδή πάντα πίσω από κάθε έργο θα υπάρχει τουλάχιστον ένα «Γιατί;».

Κάθε σειρά έργων είναι μια μένα μια κατάδυση στο αλφάβητο της χαρακτικής. Φαίνεται ότι τελικά αναζητώ και πειραματίζομαι με τα πολλά διαφορετικά της πρόσωπα, αλλά και με το ποιο από αυτά θα πει κάθε φορά καλύτερα την ιστορία που απασχολεί το μυαλό και κινεί το χέρι μου. Δεν υπάρχει λογική, η φαντασία κυριαρχεί και το χέρι δημιουργεί.

Δε θέλει σκέψη. Η τέχνη χωράει παντού, και πάντα. Ευδοκιμεί δε ειδικά σε «περιβόλια κρίσης». Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, η φαντασία και η δημιουργικότητα οφείλουν να αποδείξουν ότι μπορεί να είναι το κλειδί για τα απλά, αλλά σπουδαία της ζωής.

Σύντομο Βιογραφικό
H Γεωργία Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παράλληλα σπουδές σε βιτρώ και κατασκευή κούκλας κουκλοθεάτρου. Από το 2005 συμμετέχει στο εργαστήριο χαρακτικής «ΗΛΙΟΣ» του Δήμου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη. Έχει διδάξει βιτρώ και δημιούργησε τη θεατρική ομάδα κουκλοθεάτρου «Φουρφούρι» στις Σέρρες και ανέβαζε παραστάσεις για δύο χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη χαρακτική, digital art και εγκαταστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εικαστικής Ομάδας TeeToTuM. Το 2009 διοργάνωσε το 1ο Διεθνές Περιβαλλοντικό Εικαστικό Συμπόσιο: Zone Zero - Γαλλικός Ποταμός. Συμμετείχε σε εικαστικά συμπόσια στην Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Απριλίου στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 12 Aπριλίου – 12 Μαΐου
ΤΟΠΟΣ: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης Επικοινωνία: 2310-269187 / myro.thessaloniki@gmail.com
ΩΡΕΣ.ΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 / Τετάρτη 11.00 – 16.00 / Σάββατο 11.00 – 15.00

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε/κατεβάσετε από τον σύνδεσμο:


201204 Myro Grigoriadou

No comments:

Post a Comment