Αποστολία Γεώργου | Ο καλλιτέχνης και η πορεία του έργου: Ενσωμάτωση


ΣΤΗΝ τρέχουσα έκθεση μας φιλοξενούμε, μεταξύ άλλων αξιόλογων έργων τέχνης, ένα εξαιρετικής ευαισθησίας, πολύ ιδιαίτερο έργο της ζωγράφου Αποστολίας Γεώργου. Η ίδια μας εμπιστεύτηκε την ιστορία του και μας έδωσε την άδεια της να την δημοσιοποιήσουμε, με την μορφή ενός κειμένου που επιμελήθηκε ειδικά για τη περίσταση.

H ενσωμάτωση
1999. Βομβαρδισμός στο Κόσοβο. Οι προσωπικοί μηχανισμοί επιβίωσης αναζητούν διέξοδο. Το γκρίζο, το μαύρο, το κόκκινο απλώνονται σε τρία μεγάλα τελάρα. Συμβολισμοί, υπαινιγμοί, θύτες, θηράματα, φόβοι και επιθυμίες αποδίδονται με την πρωτόγονη τεχνική της παράθεσης.

2000. Το έργο σπαράσσεται, αλλάζει μορφή. Το κεντρικό γυμνό δεν με καλύπτει. Το εκδικούμαι -στη θέση του ένα σφαχτό. Η τεχνική μου δεν αρκεί για να αγκαλιάσει με αγάπη τη σάρκα. Τρεξίματα, χρωματικές υπεκφυγές ακυρώνουν, στιγματίζουν, αναμένουν. Το αστικό τοπίο επεμβαίνει και ματαιώνει.

2011. Η ζωγραφική μου, στα χρόνια που ακολούθησαν, σε φρενήρεις ρυθμούς, στόχευσε διαδρομές και επιδιώξεις με τελικό δώρο την κατάκτηση της τεχνικής “σφουμάτο”. Το τρίπτυχο, μετά τόσα χρόνια βρίσκει την τελική του μορφή: ο κυνηγός κρύβεται / προστατεύεται από ένα γυμνό που στρέφει την πλάτη και ενσωματώνεται στο τοπίο. Τα χρώματα διαχέονται. Τα όρια φωτός – σκιάς, ασαφή. Η σάρκα αυθαδιάζει. Το έργο υπογράφεται.ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 Περισσότερες πληροφορίες για
την υπόλοιπη ομαδική έκθεση
και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες
δείτε 

ΕΔΩ

Το βιογραφικό της Αποστολίας Γεώργου 

No comments:

Post a Comment