Δελτίο Τύπου | Myrό Πωλητήριο :: Έκθεση έργων μικρού σχήματος της Έφης Δούλια

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2014


Δελτίο Τύπου

Myrό Πωλητήριο | Έφη Δούλια"2=1"

Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της “Πωλητήριο” έργα μικρού σχήματος της ζωγράφου Έφης Δούλια στο πλαίσιο μιάς έκθεσης με τίτλο "2=1", και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 20.00. 

Η έκθεση επικεντρώνεται θεματολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Τα υλικά και οι διαστάσεις ποικίλουν ( ακρυλικά, παστέλ, κάρβουνα, μολύβια) πρωταρχικό ρόλο έχει το θέμα. “Η δουλειά βασίζεται σε κοντινά πλάνα από ερωτικές φωτογραφίες. Μου αρέσει να δουλεύω τους όγκους των σωμάτων ρεαλιστικά, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργώ και ένα μυστήριο στην απεικόνηση. Αυτό προσπαθώ να το επιτύχω με το κάδρο και την τοποθέτηση. Με ενδιαφέρει πολύ, το έργο να μη γίνεται ευανάγνωστο με την πρώτη ματιά, έτσι ώστε να προκαλεί -όχι μόνο με το θέμα- αλλά και με το στήσιμό του, να το κοιτάξεις ξανά. Τα σώματα ακουμπάνε μεταξύ τους, μπλέκονται και ενώνονται μέχρι να γίνουν ένα.”, δήλωσε η καλλιτέχνις.

H Έφη Δούλια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980, σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο εργαστήρι της Τέτας Μακρή καθώς επίσης παρακολούθησε μαθήματα Ενδυματολογίας – Σκηνογραφίας στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ με καθηγήτρια την Καίτη Μανωλιδάκη. Έχει εκθέσει έργα της σε μία ατομική έκθεση και σε δέκα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Πάρη Καπράλο. Το 2014 ανέλαβε την διαχείριση του χώρου η Ιφιγένεια Τσίτσα. Η gallery ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: φωτογραφίες έργων για εικονογράφιση διαθέσιμες, σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ζητηθούν. Επικοινωνήστε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Myrό Gallery κ. Πάρη Καπράλο, myro.thessaloniki@gmail.com, 6948813460]  

No comments:

Post a Comment