Μάγδα Μαδεμλή
Γεννήθηκε στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Μαθήτευσε κοντά στον ζωγράφο και σύζυγό της Κ. Παλιάν. Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Πολυεργαστήρι»(1980-1998).
Από το 1989 εργάζεται στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Δικτύου Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το 1991 συμμετείχε σαν βοηθός σκηνογράφος στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με σκηνοθεσία Γιώργου Κεραμιδιώτη και μουσική Κώστα Βόμβολου. Η παράσταση βραβεύτηκε και παρουσιάστηκε στην Ιταλία.
Από το 2005 είναι μέλος της «Μπάντας Δρόμου» του Κρουστόφωνου. Επίσης είναι μέλος του μουσικού σχήματος «λέξω προς αιθέρα» που αποτελείται κυρίως από εκπαιδευτικούς.
Διδάχθηκε επίσης τεχνικές κολλάζ από τον Άγγλο καλλιτέχνη Bryan Edmonson σε κύκλους μαθημάτων με θέμα «Τέχνη και Περιβάλλον».(1999-2001). Τεχνικές που εφάρμοσε συστηματικά με ομάδες μαθητών σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και επηρέασαν την δουλειά της.
Μελέτησε και πειραματίστηκε με τεχνικές της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής τέχνης αλλά και με σύγχρονες τεχνικές όπως μονοτυπίες, κολλάζ, ζωγραφικές κατασκευές. Χρησιμοποιεί υλικά όπως ακουαρέλα, σκόνες κόλλα, ακρυλικά. Θεματική της η φύση και ο άνθρωπος.
Μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.
Συμμετείχε σε έκθεση-διαγωνισμό με τίτλο «Παράλληλοι Δρόμοι», που οργάνωσε ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας) 2011-2012,και τιμήθηκε με έπαινο στη ζωγραφική(2011).
Ατομική έκθεση ζωγραφικής Δήμος Λιτόχωρου, Αύγουστος 2012.
Συμμετείχε σε 29 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε όλη την Ελλάδα(1980 – 2012).
No comments:

Post a Comment