ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «3-day ART in 3 BIDS»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

με τίτλο

«3-day ART in 3 BIDS»

Επιμέλεια: Εύη Κυρμακίδου, εικαστικός

Διάρκεια: 27-28-29 Ιουνίου 2018Λίγα λόγια για το project

Το «3-day ART in 3 BIDS» είναι ένα project της εικαστικού Εύης Κυρμακίδου σε συνεργασία με την MYRO GALLERY.
Πρόκειται για μια τριήμερη ομαδική εικαστική έκθεση, με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Στο project θα συμπεριληφθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικρογλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, ψηφιακές εκτυπώσεις κα. Στόχος μας είναι η επανάληψη του project μέσα στη χρονιά, στο χώρο της MYRO GALLERY, δίνοντας έτσι την δυνατότητα πολλαπλών συμμετοχών των καλλιτεχνών, με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων νέων καλλιτεχνών.


Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

 1. Το θέμα της έκθεσης είναι ελεύθερο.
 2. Κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει με επιτοίχιο έργο, έχει στη διάθεση του ένα τμήμα τοίχου πλάτος 75εκ.
 3. Τα επιτοίχια έργα που θα επιλέξει ο καλλιτέχνης να εκθέσει, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το πλάτος των 60εκ. Για το ύψος των έργων δεν υπάρχει περιορισμός.
 4. Εφόσον σε κάποια από τα επιτοίχια έργα έχει τοποθετηθεί κορνίζα, ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση η διάσταση του πλάτους να είναι μεγαλύτερη από 60cm μαζί με την κορνίζα. Έργα με μεγαλύτερη διάσταση ΔΕΝ θα τοποθετηθούν στην έκθεση.
 5. Το συνολικό ύψος στο οποίο ο καλλιτέχνης μπορεί να τοποθετήσει τα έργα του είναι τα 2,5m.
 6. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των έργων τα οποία μπορεί να τοποθετήσει ο καλλιτέχνης μέσα στη λωρίδα τοίχου των 75εκ. πλάτους που του δίνεται.
 7. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τρεις συμμετοχές, αλλά δεν μπορεί οι συμμετοχές αυτές να είναι σε γειτονικά τμήματα τοίχου. Θα πρέπει να παρεμβάλεται ένας τουλάχιστον άλλος καλλιτέχνης.
 8. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη στις 27/6/2018 στις 20:00μμ. Την ημέρα των εγκαινίων θα διεξαχθεί ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ δημοπρασία. Στον καλλιτέχνη δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων με ένα έργο του, εάν το επιθυμεί (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ), αλλά θα πρέπει να έχει δηλώσει εκ των προτέρων την επιθυμία του για την δημοπράτηση του έργου του, στην φόρμα συμμετοχής που θα του αποσταλεί μετά την δήλωση της επιθυμίας του να συμμετέχει στην έκθεση.
 9. Το κόστος συμμετοχής για κάθε καλλιτέχνη ανεξαρτήτως τον αριθμό των έργων που θα παρουσιάσει, ορίζεται στα 40 € αν δεν συμμετέχει στη δημοπρασία και καταβάλλεται σε μία δόση εφάπαξ. Σε περίπτωση που ο καλλιτέχνης επιθυμεί να δημοπρατηθεί ένα έργο του, το κόστος συμμετοχής είναι 20 € και καταβάλλεται σε μία δόση εφάπαξ επίσης.
 10. Για τα έργα που δεν θα δημοπρατηθούν, αν υπάρξουν πωλήσεις, τότε το ποσοστό της γκαλερί είναι 50% και το 50% είναι του καλλιτέχνη. Για έργα που θα δημοπρατηθούν, το ποσοστό της γκαλερί είναι 35% και το 65% του καλλιτέχνη. Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται μετά την εκκαθάριση των φόρων, ΦΠΑ κα.
 11. Κατά την δημοπράτηση των έργων κάθε καλλιτέχνης δικαιούται να συμμετάσχει στην δημοπρασία με ένα έργο του, το οποίο όμως δεν επιλέγετε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Δημοπρατείται ουσιαστικά το συνολικό έργο του καλλιτέχνη και ο πλειοδότης με την υψηλότερη τιμή έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτός το έργο, από τα ήδη αναρτημένα που έχει ο καλλιτέχνης στην έκθεση.
 12. Στους γλύπτες θα δοθούν βάσεις για την τοποθέτηση των γλυπτών τους. Κάθε γλύπτης δικαιούται δύο βάσεις. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 40 € και για τις δύο βάσεις σε περίπτωση που δε συμμετέχει στη δημοπρασία και στα 20 € στην περίπτωση που επιθυμεί να δημοπρατηθεί ένα έργο του. Για τους γλύπτες ισχύουν οι ίδιοι όροι όπως και στα επιτοίχια έργα για την δημοπρασία.
 13. Η βάση των γλυπτών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις διαστάσεις της βάσης της στήλης τοποθέτησής τους. Η διάσταση αυτή είναι εκ. 30 Χ 30. 
 14. Τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είναι τα 50 € ανεξαρτήτως των διαστάσεων των έργων. Η δημοπράτηση ανεβαίνει ανά 10 € και ο πλειοδότης με την υψηλότερη τιμή έχει το δικαίωμα όπως προαναφέρθηκε, να επιλέξει το έργο της αρεσκείας του, από τα έργα που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης κατά τη συμμετοχή του στην έκθεση.
 15. Η τιμή πώλησης των έργων είναι στην ελεύθερη βούληση των δημιουργών.
 16. Οι θέσεις για την τοποθέτηση των έργων θα δοθούν με κλήρωση. Την Τρίτη 26/6/2018 θα γίνει το στήσιμο της έκθεσης. Στις 11:00πμ της ίδιας μέρας (26/6/2018), στο χώρο της γκαλερί θα γίνει κλήρωση των θέσεων των συμμετεχόντων, για την αποφυγή παραπόνων και παρεξηγήσεων. Μπορούν προαιρετικά να παραβρίσκονται όλοι οι συμμετέχοντες.
 17. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη έκθεση, θα έχουν προτεραιότητα να ερωτηθούν την αμέσως επόμενη φορά της διεξαγωγής του project και να εξασφαλίσουν εκ νέου την συμμετοχή τους αν το επιθυμούν.
 18. Τα έργα θα τοποθετηθούν από βοηθητικό συνεργείο, μετά την κλήρωση των
θέσεων. Η παρουσία των καλλιτεχνών δεν είναι απαραίτητη για το στήσιμο.
 1. Στην πίσω πλευρά των έργων θα πρέπει να υπάρχουν γραμμένα τα εξής στοιχεία: όνομα καλλιτέχνη, τηλέφωνο, διεύθυνση, ΑΦΜ, ΔΟΥ, e-mail, διαστάσεις έργου και επιθυμητή τιμή πώλησης χωρίς ΦΠΑ.

 


Παράδοση-παραλαβή & επιστροφή των έργων

 1. Τα έργα θα πρέπει να βρίσκεται στην gallery το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22/6/2018 στις 20:30μμ. Η γκαλερί θα είναι ανοιχτή την Πέμπτη 21/6 & την Παρασκευή 22/6/2018 από τις 17:30μμ έως τις 20:30μμ και θα γίνεται η παραλαβή των έργων. Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, ΤΚ 54621 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 2. Η μεταφορά των έργων στο χώρο αλλά και η επιστροφή τους βαραίνει τους καλλιτέχνες. Σε περίπτωση συμμετοχής καλλιτεχνών εκτός Θεσσαλονίκης, θα πρέπει τα έργα να παραδοθούν στο χώρο της γκαλερί στις 21/6 & 22/6/2018 από τις 17:30μμ έως τις 20:30μμ. Για έργα που θα έρθουν με courier, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί η υπηρεσία courier για την παράδοση των έργων στις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Οι καλλιτέχνες εκτός Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να συσκευαστούν τα έργα τους και να αποσταλούν πίσω, επιβαρύνονται στο ποσό συμμετοχής τους με 10 € επιπλέον. Η αμοιβή του ταχυδρομείου επιστροφής courier των έργων είναι δική τους υποχρέωση.
 3. Οι καλλιτέχνες μπορούν να αρχίσουν την παραλαβή των έργων τους αμέσως μετά την λήξη της έκθεσης, δηλαδή στις 29/6/2018 μετά τις 21:00μμ. Όσοι καλλιτέχνες δεν βρίσκονται στο χώρο της γκαλερί την προαναφερθείσα μέρα και ώρα, θα μπορούν να παραλάβουν την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 30/6/2018 από τις 11:00πμ έως τις 14:30μμ


ΕΥΗ ΚΥΡΜΑΚΙΔΟΥ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-MYRO GALLERY

Με κοινό στόχο την καλή συνεργασία και την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του πρότζεκτ, θα πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε σε αυτό. Γκαλερί, επιμελήτρια και καλλιτέχνες θα φροντίσουμε να το επικοινωνήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα!!! Η γκαλερί θα στείλει σε κάθε καλλιτέχνη σε ηλεκτρονική μορφή αφίσα, πρόσκληση και δελτίο τύπου με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων και τα στοιχεία της έκθεσης και οι καλλιτέχνες καλό θα είναι να προωθήσουν το υλικό όπως επιθυμούν.
Η γκαλερί θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της διεξαγωγής της δημοπρασίας και θα φροντίσει να πληρώσει σε διάστημα 20 ημερών το ποσοστό των καλλιτεχνών, σε περίπτωση πώλησης έργου.
Θα υπάρχει συνεργείο για το στήσιμο της έκθεσης και θα τοποθετηθούν ετικέτες με τα ονόματα των καλλιτεχνών στα έργα τους.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 17:00-21:00 και τις τρεις ημέρες της έκθεσης. Η συχνή παρουσία σας αυτό το τριήμερο θα ενισχύσει την έκθεση.
Θα φροντίσουμε όλοι μαζί να αποσταλούν e-mail και να προσκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό στην έκθεση.
Θα παρακαλούσα εκτός των δικών σας ανακοινώσεων, να κοινοποιείτε και τις αναρτήσεις της MYRO GALLERY και της επιμελήτριας Εύης Κυρμακίδου (δημιουργία εκδήλωσης, φωτογραφικό υλικό, αφίσες, προσκλήσεις κα), που αφορούν στην έκθεση.
Κάθε καλλιτέχνης θα πάρει από μία έντυπη αφίσα Α4.

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο project «3-day ART in 3 BIDS» θα πρέπει:

Nα επικοινωνήσετε με την επιμελήτρια της έκθεσης Εύη Κυρμακίδου στο mail: evikirma@gmail.com μέχρι τις 25/4/2018, για να λάβετε επιπλέον πληροφορίες για το project και να σας αποσταλεί η φόρμα συμμετοχής.
Παρακαλώ μέσα στο e-mail να έχετε γραμμένο το ονοματεπώνυμό σας το τηλέφωνο σας και την διεύθυνσή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ (25/4/2018), ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!!!!

Eυχαριστώ πολύ!!!

Εύη Κυρμακίδου-εικαστικός
Τηλ. επικοινωνίας: 694 5088841

No comments:

Post a Comment